Av Johan Rylander

”Det känns jättebra att få bidra”, säger stjärnmålvakten till GP.Lille Aaron Kiiha från Uppsala är en kämpe utöver det vanliga. Han föddes för sju år sedan med ett halvt hjärta och har väntat och väntat på en donation.

Den 5 juli opererades han äntligen på Drottning Silvias sjukhus i Göteborg och sedan dess har han fått bo kvar här. Hans ärr över bröstet har redan börjat blekna, men dränageslangar från lungorna och ett munskydd visar fortfarande hur känsligt läget är.Henrik Lundqvist sätter sig ner i skuggan intill lille Aaron och skriver en autograf i hans block.

Några minuter tidigare har New York Rangers-målvakten stått på scen, hållit tal och fått applåder i solskenet. Sedan ett symboliskt spadtag i en sandhög.

”Det startade nånstans redan för 15-16 år sedan, när jag spelade i Frölunda. Vi gjorde ett av våra många besök här på sjukhuset och det tog mig ganska hårt. Eller hårt, det kanske är fel ord … men jag insåg hur mycket folk går igenom. Saker som du kanske tar för givet, men som jag inte längre tar för givet. Det låg nånstans i bakhuvudet när jag flyttade till New York för elva år sedan och började med välgörenhetsjobb.”

För att läsa mer klicka här